Het vijgenblad in de keuken

De vijgenboom levert je heerlijke vruchten, maar wist je dat je de bladeren ook kunt gebruiken? Lees hier hoe je vijgenbladeren kunt gebruiken in de keuken!

Vroeger werden de bladeren van een vijgenboom gebruikt tegen allerlei kwalen. Kwalen als bronchitis, aambeien, maagzweren en zelfs suikerziekte werden er mee behandeld. Tegenwoordig wordt het niet meer zo veel tegen kwalen gebruikt, maar je kunt er wel andere dingen mee doen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van vijgenbladeren? Lees dan verder.

Vijgenthee van vijgenbladeren

Met de bladeren van de vijgenboom kan je een heerlijke kop vijgenthee zetten. Vijgenthee heeft een milde smaak en een geurige geur.  Meestal kan je gedroogde vijgenblaadjes bij een theewinkel of kruidenwinkel kopen. Heb je zelf een vijgenboom in de tuin? Laat de bladeren dan drogen en maak er later thee van!

Vijgenthee is gezond!

Vijgenthee van vijgenbladeren is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Vooral voor mensen met suikerziekte is vijgenthee gezond! De thee zorgt er namelijk voor dat je minder insuline nodig hebt.

Koken in vijgenbladeren

Je zou er misschien niet meteen op komen, maar vijgenbladeren kan je gebruiken om in te koken!

Vijgenblad, ook te gebruiken in de keuken

Het vijgenblad in de keuken wordt veel in en rond het Middellandse Zeegebied gebruikt. En dit is niet voor niets, want het is gezond en heel erg lekker. Gerechten die bereid zijn in vijgenbladeren, krijgen een lichte kokosnootsmaak.

Wat en hoe kook je met de bladeren van de vijgenboom?

Koken in een vijgenblad is erg gemakkelijk. Je kunt er bijna alle vis en vlees in koken. Je wikkelt als het ware de vis of het vlees in vijgenbladeren. Vervolgens leg je het pakketje op de barbecue of stoom je het gaar in de oven.

Het vijgenblad zorgt ervoor dat je gerechtje niet uitdroogt, maar heerlijk mals wordt. Gezonde vitaminen en mineralen van het blad worden afgegeven aan je eten. Over het algemeen wordt het vijgenblad alleen gebruikt om in te koken, niet om op te eten.