Zijn vijgenbladeren gezond?

Aan vijgenbomen groeien vijgen, maar ook bladeren. Vijgen zijn gezond, maar hoe zit dat dan met de bladeren? Zijn vijgenbladeren gezond?

Vijgen zijn gezond, maar hoe zit dit met de bladeren van deze boom? De Oude Egyptenaren en de Grieken gebruikten de bladeren als medicijn. Ze legden bijvoorbeeld een brei van bladeren op een wond voor een betere genezing. En het witte sap uit de bladeren werd gebruikt om littekens mooier en soepeler te maken.

Hmmm…, het vijgenblad heeft dus wel degelijk invloed op je gezondheid. Tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt als medicijn. Maar misschien zou je wel je gezondheid op peil kunnen houden? Want hoe gezond zijn de vijgenbladeren eigenlijk? Lees verder voor het antwoord.

4 keer waarom vijgenbladeren gezond zijn

In Nederland is het meestal niet zo bekend dat een vijgenblad gezond is. Maar dat zijn ze wel! Vijgenbladeren kunnen echt een gezonde toevoeging aan een gezonde leefstijl zijn. Ze hebben namelijk minstens 4 gezondheidsvoordelen:

1.    Vijgenblad is goed voor de bloedsomloop

Vijgenbladeren voorkomen een te hoog triglyceridengehalte in het bloed. Triglyceride is een bepaalde soort vet. Je lichaam heeft dit vet nodig, maar niet te veel! Een te veel aan dit vet kan leiden tot bloedvatziekten.

2.    Vijgenbladeren remt ontstekingen

Bepaalde stoffen in vijgenbladeren werken ontstekingremmend. Mensen met artritis kunnen verlichting vinden bij het drinken van vijgenbladthee.

3.    Vijgenblad voorkomt maagzweren

Het kauwen van vijgenbladeren helpt maagzweren voorkomen. Het zou ook kleine zweertjes kunnen genezen. Maar doe liever een bezoekje aan de huisarts als je last hebt van een maagzweer.

4.    Vijgenblad ruikt fris

Van gedroogde vijgenbladeren kan je een potpourri maken. Vijgenblad potpourri doet je huis heerlijk fris ruiken! Hier wordt je vrolijk van en dat is heel gezond!

Zijn vijgenbladeren gezond?

Hoe eet je vijgenblad?

Over het algemeen worden vijgenbladeren niet gegeten. Maar hoe krijg je dan de gezonde stoffen binnen? Je profiteert het meest van de gezonde bladeren als je er thee van maakt of als je er in kookt. Leer hier hoe je vijgen bladeren in de keuken kunt gebruiken.