Vijgen voedingswaarde

Vijgen zitten boordevol gezondheid. In een vijg zitten vele vitamines en mineralen die allemaal goed voor je zijn. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder!

De vijg is een vrij kleine vrucht. Maar dit zegt niets over de aantallen van de vitamines en mineralen. Voedingswaarden zijn tenslotte ook erg klein en er passen er veel van in een vijg!

Vijgen voedingswaarde| Bijna rijpe vijg.jpg

Welke voedingswaarden er in een vijg zitten, lees je hieronder.

De vezels

De vijg staat bekend als de vrucht met veel voedingsvezels. In een vijg van 65 gram zitten ongeveer 2 gram vezels. Dit staat gelijk aan 5 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Wat zijn vezels?

Vezels zijn stoffen die een belangrijke rol spelen in de spijsvertering. Het voedingscentrum adviseert ongeveer 30 tot 40 gram vezels per dag. Over het algemeen is het voor ons Nederlanders best moeilijk om elke dag 30 tot 40 gram vezels binnen te krijgen. Gelukkig helpt een vijg je al aardig op weg. Zeker als je er 2 eet!

Antioxidanten

Vijgen bevatten een hoop gezonde antioxidanten. De antioxidanten die in vijgen voorkomen, beschermen onze urinewegen en stoelgang.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn combinaties van vitaminen en mineralen die vrije radicalen kunnen uitschakelen. Vrije radicalen hebben we liever niet in ons lichaam. Ze zorgen er namelijk voor dat onze cellen verouderen.

De vitamines

Vijgen bevatten 10 vitamines die elk een belangrijke rol spelen in je lichaam. De vitamines die in vijgen voorkomen zijn: vitamine A, vitamine C, vitamine K, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11 en choline.

Elke vitamine levert zijn eigen positieve bijdrage in het lichaam. Lees in vitamines in de vijg een uitgebreide beschrijving over deze vitamines die in vijgen voorkomen.

De mineralen

Er zijn maar liefst 8 mineralen die in vijgen voorkomen. Alle 8 mineralen hebben een gunstige werking op de gezondheid. De mineralen die in vijgen voorkomen zijn: kalium, mangaan, magnesium, calcium, koper, ijzer, zink en fosfor.

Wil je precies weten wat welke mineraal in je lichaam doet? Lees hier een uitgebreide beschrijving over deze 8 mineralen die in vijgen zijn te vinden.

Vijgen zitten boordevol voedingswaarden!

Veel voedingswaarden betekent veel gezondheid. Vijgen bevatten veel voedingswaarden en zijn daarom erg gezond. Wil je weten hoe gezond vijgen zijn? Klik dan hier om erachter te komen hoe gezond vijgen zijn..