Vijgen gezichtsmasker

Zo af en toe een maskertje voor je gezicht kan wonderen doen! En het wordt extra leuk als je het maskertje zelf maakt!

Je gezicht heeft veel te verduren. Door de dagelijkse inspanningen, stress, uitlaatgassen en zonlicht heeft je gezicht ontspanning nodig. Je gezicht ontspannen doe je door even rust te nemen en je gezicht in te smeren met een heerlijk maskertje. Een maskertje kun je gemakkelijk zelf maken. Een maskertje gemaakt van vijgen zorgt voor een intense reiniging. Wil je weten hoe je een vijgen gezichtsmasker maakt? Volg dan onderstaand recept.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn genoeg om 1 keer een maskertje aan te brengen. Je hebt nodig: 2 of 3 vijgen en een eetlepel olijfolie. Je kunt ook gedroogde vijgen gebruiken. Gedroogde vijgen moeten wel eerst 10 minuten weken in heet water. Verder kun je eventueel nog 2 plakje komkommer gebruiken.

Bereiding

Pureer de vijgen in een blender. Roer daarna de olie erdoor en je maskertje is al klaar!

Hoe gebruik je het?

Als je maskertje klaar is, kun je het meteen gebruiken. Neem een beetje van het maskertje op je vingers en masseer het voorzichtig over je gezicht. Doe dit totdat heel je masker is opgebruikt. Zorg ervoor dat er niets in je ogen komt! Laat de dunne huid rondom je ogen vrij van het maskertje.

Ga daarna ontspannend liggen en leg de plakjes komkommer op je ogen. Laat het maskertje 5 tot 10 minuten intrekken. Spoel daarna je gezicht af met lauwwarm water. Droog dan je gezicht af door met een handdoek te deppen. Je gezicht zal nu heerlijk fris aanvoelen.

Maximaal 1 keer per week

Gebruik een gezichtsmasker maximaal 1 keer peer week. Als je vaker een maskertje aanbrengt, raakt je huid overvoed. Bij te veel voedingstoffen kan je huid het niet meer aan om alles op te nemen. Het gevolg zou een geïrriteerde huid kunnen zijn.

Heb je een erg gevoelige huid? Gebruik het maskertje dan maximaal 1 keer in de 2 weken.

Vijg gesneden in twee partjes

Hoe werk het zelfgemaakte masker?

In vijgen zit een bepaald enzym dat dode huidcellen wegwerkt. Hierdoor zal de onderliggende nieuwe huid sneller zichtbaar zijn. Ook de hele fijne korreltjes in de vijg zorgen voor een zachte scrub. De vitaminen en mineralen in de vijg zorgen voor een mooie glanzende huid. De olijfolie zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. In olijfolie zitten, net als in de vijg, allerlei vitamines die goed zijn voor je huid.

Dit maskertje zorgt voor een intense reiniging van de huid. Het geeft je huid ook een energieboost aan vitamines en mineralen waardoor je huid zich sneller zal herstellen.

Huid rondom je ogen

De huid ronddom je ogen is erg kwetsbaar. Een maskertje mag daarom niet in de buurt van je ogen komen. Het zal je huid eerder schaden dan dat het goed voor je is. Toch is er een mogelijkheid om ook die huid te verzorgen met een zelfgemaakt maskertje. Een maskertje ronddom de ogen is vooral bedoeld voor donkere kringen om de ogen. Klik hier om te lezen hoe je zo’n maskertje maakt.