Vijgen bewaren

Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarom niet lang houdbaar. Wat is de beste manier om vijgen te bewaren?

Het is heel erg zonde om vijgen oud te laten worden zodat je ze moet weggooien. Door de vruchten goed te bewaren, kan je de houdbaarheid verlengen. Er zijn verschillende manieren om vijgen te bewaren. De verschillende manieren staan hieronder beschreven.

Vijgen bewaren in een keukenkastje?

Het is eigenlijk niet aan te raden om vijgen in een keukenkastje te bewaren. Vijgen worden namelijk rijp geplukt en blijven daarom niet lang goed. In een keukenkastje kan je er op rekenen dat de vruchten ongeveer 2 tot 4 dagen goed blijven.

Vijgen laten groente sneller rijpen

Ben je van plan om de vijgen op zeer korte termijn te gebruiken? En wil je het rijpingsproces van je groente wat sneller laten verlopen? Leg de vijgen dan in een keukenkastje naast groente die sneller rijp moeten worden.

Vijgen in de koelkast

Hoe kouder de omgeving, hoe langer het duurt voordat een vijg gaat rotten. De koelkast is de beste manier om vijgen in te bewaren wanneer je ze binnen een week wilt gebruiken. In de koelkast blijven vijgen ongeveer 5 tot 7 dagen goed.

Vijgen in de diepvries

Vijgen bewaren | Gedroogde vijg

Wanneer je vijgen voor een lange periode wilt bewaren, kunnen ze ook ingevroren worden. In de diepvries blijven de vruchten een half jaar tot 8 maanden goed.

Vijgen drogen

Wil je vijgen voor een heel lange tijd bewaren? Dan je ze het beste drogen. Of nog makkelijker: gedroogde vijgen kopen. Bij gedroogde vijgen is het vocht uit de vrucht verdampt. Dit zorgt meteen voor een veel langere houdbaarheid. Gedroogde vijgen kan je in een keukastje, koelkast of diepvries bewaren. In een keukenkastje blijven de vijgen 3 tot 8 maanden goed. In de koelkast kunnen de vijgen tot wel een jaar bewaard blijven. In de diepvries kun je ze langer dan een jaar bewaren.