Vijgenscrub

Een zuivere, schone huid is een mooie huid. Bereik dit door je huid te scrubben met je zelfgemaakte vijgenscrub!

Van nature is je huid dag en nacht bezig met zichzelf te vernieuwen. Hier hoef je zelf helemaal niets aan te doen! Het is een geweldig systeem! Maar soms lijkt je huid wat doffer dan anders. Dit kan dan komen doordat je niet alle oude cellen verloren hebt. Om je lichaam een handje te helpen met het kwijtraken van de onnodige oude cellen, heb je een scrub nodig! Elke keer wanneer je scrubt, haal je oude huidcellen weg waardoor de nieuwe cellen zichtbaar worden. Dit zorgt ervoor dat je huid er tiptop uit ziet. Wil je ook scrubben? Maak dan je eigen scrub! Lees hieronder hoe!

Je zelfgemaakte vijgenscrub

Scrubs bestaan er in allerlei geuren en soorten. Maar het is toch veel leuker om je eigen scrub te maken? Maak eens een lichaamsscrub van vijgen! Naast het verwijderen van verouderde huidcellen door het scrubben, geven vijgen je huid een soort energie boost. Via de huid komen verschillende vitamines en mineralen naar binnen. Deze gezonde voedingsstoffen zorgen voor extra glans en een frisser uitziende huid. Dit is nog eens goed nieuws! Laten we meteen aan de slag gaan.

Welke spullen heb je allemaal nodig?

Om een zelfgemaakte scrub te maken heb je nodig: een blender, een lepel, een mes, een beslagkom en een afsluitbaar potje waar je de scrub in wilt doen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Onderstaande ingrediënten zijn goed voor 2 lichaamsscrubbeurten.

Drie gedroogde vijgen

Je kunt natuurlijk ook meer maken, maar let er op dat je scrub kan bederven.

  • 2 verse vijgen (of 3 gedroogde vijgen)
  • 2 cm verse gemberwortel
  • ½ kopje suiker
  • ¼ kopje olijfolie

De bereiding

De bereiding van de vijgenscrub is niet moeilijk. Volg onderstaande stappen om heerlijk fris ruikende scrub te krijgen.

  1. Olijf en suiker mengen

Doe de olijfolie en de suiker in een beslagkom. Roer alles goed door elkaar.

De olijfolie in de scrub zorgt voor een extra verzorging. Het helpt erg goed tegen uitdroging. De suiker zorgt voor extra scrub. Hoe grover de korrels, hoe harder de scrub. Gebruik harde scrub nooit boor je gezicht!

  1. Vijgen en gember snijden

Snijd het steeltje van de vijgen. Ook als je gedroogde vijgen gebruikt. De gedroogde vijgen moeten eerst 10 minuten in heet water geweekt worden. Snijd dan de vijgen in vieren. Snijd ook de gember in blokjes. De gember hoeft niet geschild te worden.

De gember geeft je scrub een extra frisse geur. De vijgen zorgen voor exra glans op je huid.

  1. De blender

Doe de vijgen met de gember in de blender. Zet de blender aan totdat je een puree hebt.

  1. Alles mengen en klaar is kees!

Meng de puree met de suiker en olijfolie. Als je de scrub te droog vindt, kun je er nog wat olijfolie aan toevoegen. Als je de scrub te nat vindt, kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Doe als laatste je scrub in een afsluitbare pot! Je scrub is klaar voor gebruik!

Je scrub bewaren

Je scrub kun je het beste in de koelkast bewaren. Hij is ongeveer 1 week houdbaar. Als je scrub een tijdje staat, zal de olie vanzelf naar boven drijven. Dit is geen enkel probleem, maar niet handig als je de scrub wilt gaan gebruiken! Roer de scrub goed voor gebruik!

Scrub met vijgen kopen

Natuurlijk hoef je niet per se zelf een scrub te maken. In drogisterijen of cosmeticawinkels zijn heel veel verschillende scrubs beschikbaar. Een vijgenscrub zal er vast tussen staan!