Vijgen ogenmaskertje

Niemand is blij met donkere kringen rond de ogen. Gelukkig is er een oplossing om die donkere kringen te verminderen. Het goede nieuws is, is dat je dat helemaal zelf kunt doen!

Donkere kringen rondom de ogen zijn meestal het gevolg van vermoeidheid en stress. Na een tijdje rust te nemen zullen de donkere kringen weer verdwijnen. Helaas hebben sommige mensen altijd donkere kringen, ongeacht of ze stress hebben. Zoek je naar een natuurlijke manier om de donkere kringen te verminderen? Maak dan een vijgenmaskertje speciaal voor donkere kringen. Lees verder voor de instructies en het recept.

Ingrediënten

Een speciale ogenmasker is goedkoop en makkelijk om zelf te maken.

Verse vijg

Wat je nodig hebt is:

  • 1 verse vijg
  •  ½  eetlepel heel fijn geraspte rauwe aardappel
  • ½ eetlepel amandelolie

Bereiding

Snijd een verse vijg doormidden en schep met een eetlepel de pulp uit 1 helft. De andere helft kan je gewoon opeten. Meng de vijgenpulp met de geraspte aardappel en de amandelolie totdat je een papje hebt.

Hoe gebruik je het ogenmaskertje?

Was eerst je gezicht met lauwwarm water. Dit is om de poriën in je huid te openen, zodat het masker extra goed zijn werk kan doen.

Smeer dan een dikke laag van het ogenmaskertje op de donkere kringen. Dek je ogen even af met een plastic folie. Dit voorkomt dat het maskertje uitdroogt. Laat het maskertje dan voor ongeveer 20 minuten inwerken. Probeer tijdens die 20 minuten goed te ontspannen.

Verwijder daarna het masker met door warm water gedrenkte wattenschijfjes. Dep vervolgens je ogen voorzichtig droog met een handdoek. Voor extra verzorging kun je als laatste je ogen insmeren met een neutrale crème.

Hoe vaak mag je het ogenmasker gebruiken?

Het ogenmaskertje is een erg milde masker. Je kunt het gerust 4 tot 5 keer per week gebruiken.

De resultaten

Het ogenmaskertje zal de kringen onder je ogen verminderen. Het resultaat zal vrij snel na het inwerken van het ogenmaskertje te zien zijn.