Vijgen goed voor je huid

Vijgen voeden je lichaam met allerlei mineralen en vitaminen van binnenuit. Maar wist je dat dit ook van buitenaf kan?

Een vijg bevat veel goede voedingswaarden. Vooral vitamine A en C zijn belangrijk voor een mooie huid. Vitamine A zorgt voor een mooie gezonde glans. Vitamine C is een antioxidant en zorgt er voor dat je huid langer jong en mooi blijft. Het is dan ook niet voor niets dat vijgen vaak in verzorgingsproducten terug te vinden zijn! Maar hoe worden vijgen voor je huid gebruikt? Dit kan op verschillende manieren. Lees verder om over deze manieren te leren.

Een vijgenscrub

In vijgen zitten bepaalde enzymen die dode huidcellen wegwerken. Er zitten ook allemaal heel kleine zaadjes. Met deze kleine zaadjes scrub je gemakkelijk dode huidcellen weg. Wat er na het scrubben overblijft, is een mooie, gladde en verfrissende huid. Wil je je eigen vijgen bodyscrub maken? Lees dan hier hoe je het maakt.

Wees altijd voorzichtig met het scrubben van je gezicht. De huid in je gezicht is erg kwetsbaar, maar eens in de 2 weken een scrubbeurt kan geen kwaad! Gebruik altijd heel fijne korrels voor het gezicht. Eigenlijk zijn alleen de korrels van de vijg al voldoende.

Een vijgen gezichtsmasker

De enzymen in de vijg werken de dode huidcellen weg. Voor de kwetsbare huid in het gezicht is dit voldoende. Na het vijgen gezichtsmasker zal de huid er weer fris uitzien. Een gezichtsmasker kan je gemakkelijk zelf maken. Je kunt dan zowel verse als gedroogde vijgen gebruiken. Laat gedroogde vijgen altijd eerst even 10 minuten weken in heet water. Wil je weten hoe je een vijgen gezichtsmasker maak? Klik hier voor de instructies.

Zalven, bodylotions en bodybutters

Vijgen zijn vaak terug te vinden in cosmeticaproducten. Kijk eens rond bij een goede drogist of cosmeticawinkel en probeer het uit! Vijgenproducten zijn zeer geschikt voor een droge huid en ze ruiken heerlijk fris.

Let op voor allergie!

Let altijd op eventuele bijwerkingen van vijgenproducten. Zeker als je zelf een verzorgingsproduct hebt gemaakt. In vijgen zitten namelijk bepaalde enzymen waar je allergisch voor kunt zijn. Test daarom altijd eerst een klein stukje huid op allergie voordat je het product verder gaat gebruiken.